Francouzská cibulačka
28. 11. 2006
Suroviny:
3 velké cibule
1 lžička hladké mouky
1,5 l vody nebo vývaru
bageta
polévkové koření
pepř
150 g tvrdého sýru
olej, máslo, sůl
Jak na to: Cibuli nadrobno nakrájíme a osmažíme ji na části oleje a másla do růžova. Zaprášíme moukou a zalijeme vodou nebo vývarem, přidáme polévkové koření. Osolíme, opepříme a vaříme čvrt hodiny . Sýr najemno nastrouháme. Na plátky nakrájenou bagetu osmažíme na zbytku oleje a másla, poklademe je do polévkové mísy, střídavě s vrstvou ementálu. Nebo můžeme dát osmažené plátky bagety přímo do polévkových talířů a posypat sýrem podle přání. Těsně před podáváním vše zalijeme polévkou.
3 velké cibule

1 lžička hladké mouky
1,5 l vody nebo vývaru
bageta
polévkové koření
pepř
150 g tvrdého sýru
olej, máslo, sůl
Jak na to: Cibuli nadrobno nakrájíme a osmažíme ji na části oleje a másla do růžova. Zaprášíme moukou a zalijeme vodou nebo vývarem, přidáme polévkové koření. Osolíme, opepříme a vaříme čvrt hodiny . Sýr najemno nastrouháme. Na plátky nakrájenou bagetu osmažíme na zbytku oleje a másla, poklademe je do polévkové mísy, střídavě s vrstvou ementálu. Nebo můžeme dát osmažené plátky bagety přímo do polévkových talířů a posypat sýrem podle přání. Těsně před podáváním vše zalijeme polévkou.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář