Chroustova bublanina
Masová směs:
2-3 kuřecí řízky nakrájené na nudličky (i s točeným salámem je to vynikající)
1 cibule nakrájená na kolečka (přidávám i jarní,lahůdkovou cibulku s natí)
1 červená paprika nakrájená na tenké proužky
houby podle chuti (žampiony jsou nejlepší)
sůl
mletý pepř
kari
česnek,čerstvá bazalka
Těsto:
15 lžic polohrubé mouky
5 dcl mléka
3 vejce
100 g strouhaného tvrdého sýru - dávám ho víc v kombinaci s uzeným sýrem
1 lžíce prášku do pečiva
1 lžíce rozpuštěného másla
1/2 lžičky soli
Jak na to: Maso, cibuli, papriku osmažíme a dochutíme solí, mletým pepřem a kari. Necháme vychladnout. Všechny přísady do těsta smícháme. Nenecháváme se vyděsit tím, že hmota je řídká, utěšujeme se tím, že jsou v tom ty vejce a sýr... Opravdu to ztuhne. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče nebo na papír na pečení. Masovou směs rovnoměrně rozložíme na těsto (těstem částečně propadne) a dáme péct. Pečeme dozlatova. Chutná jak teplá tak studená, výborná sama o sobě, skvělá k zeleninovým salátům či k pivu.